Gedragstraining

In een veeleisende maatschappij wordt het steeds moeilijker voor mensen om zich staande te houden, om alle ballen in de lucht te houden. In het leven doen zich allerlei uitdagingen, verwachtingen en situaties voor waarop we bepaalde gedragspatronen ontwikkelen, vaak al vanaf kinds af aan. Vaak worden dit gewoontes en ontstaan er blinde vlekken in de keuzes hoe we met situaties omgaan. Door de inzet van gedragstraining worden de ontwikkelde gedragspatronen, ineffectieve gedachtes en blinde vlekken in beeld gebracht. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan het creëren van nieuwe gezonde gedragspatronen en effectieve gedachtes die helpend zijn bij het leren accepteren en de juiste keuzes maken in het omgaan met de uitdagingen, verwachtingen en situaties die op ons levenspad komen. Om zo dichter bij het onszelf en ons eigen gevoel te komen en te blijven. De mens in zijn kracht!

nature, flower, landscape-3350238.jpg

Gedragstraining is een het creëren van een nieuw levenspad waarbij men dichter bij zichzelf en het eigen gevoel kan blijven en zich niet laat meeslepen in de emoties, gevoelens of verwachtingen van de ander. 

Gedragstrainingen worden op aanvraag ingezet en zijn geschikt voor verschillende doelgroepen.

Vanuit mijn eerdere rol als jongerenwerker en ambulant begeleider jeugd en mijn rol als moeder van drie kinderen gaat mijn hart uit naar het werken met kinderen en gezinnen. In mijn visie start hier de basis voor zelfontwikkeling. Ouders en kinderen worstelen regelmatig met verplichtingen, verwachtingen en het voldoen aan het ideale plaatje. Hoe lekker is het om daar af en toe vanaf te stappen en het anders te doen. Dit leidt tot inzichten en verbinding met elkaar.

Vanuit mijn rol als re-integratieadviseur werk ik dagelijks met mensen die in een langdurige verzuimsituatie zijn terecht gekomen. Met liefde coach ik werknemers terug naar de werkvloer. Echter ga ik nog veel liever preventief met werknemers aan de slag gaan om ze in hun kracht te zetten en de eigen regie weer terug te laten pakken. In slecht enkele sessies leggen we samen de eerste tegels op het pad en geeft ik jou de tools om de weg op termijn te gaan asfalteren.  

Voor meer informatie of het bespreken van een hulpvraag kom ik graag met je in persoonlijk contact. 

Tijdens de sessies gaan we onder andere aan de slag met boksen, speelkaarten en sportieve oefeningen. Het helpt om je dichter bij je gevoel te laten komen, te ervaren wat er in je lichaam gebeurd, waar blokkades zitten, welke emoties en gedragspatronen hierbij naar voren komen en ik help je hoe je hier weer je eigen regie in kunt pakken. Dit doen we samen door te leren waar je grenzen liggen en hoe je ze kunt herkennen, hoe je je grenzen op een juiste manier kunt aangeven bij anderen, hoe je doelen kunt stellen en behalen, hoe je met lastige situaties om kunt gaan en hoe je zo dicht mogelijk bij jezelf kunt blijven. 

Traject voor gezinnen bestaat uit:

  • 1 gezinssessie van 1,5 uur
  • 2 sessies per ouder van 1,5 uur
  • 2 sessies met het kind van 45 minuten
Traject voor een individu bestaat uit:
  • 4 sessies van 1,5 uur

Teamtraining bestaat uit:

  • 1 dagdeel

In overleg en aansluitend op de hulpvraag kunnen er meer of minder sessies aangeboden worden.